iso wet

Oferta -> Preparaty i dodatki funkcjonalne

Znaleziono produktów: 39
12.088 AM-15 Opis: Ekstrakty przypraw podkreślające naturalny kolor mięsa peklowanego.

Dawkowanie: 0,5 -1g farszu
12.089 COLOR C Opis: Preparat barwiacy do kiełbas i pasztetów.

Dawkowanie: 0,5 -1g farszu (stosownie do przepisów)
32.001 EMULFIX Opis: Wysokiej jakości emulgator do wyrobów podrobowych, pasztetów, konserw, oparty na mono- i diglicerydach kwasów tłuszczowych. Do wyrobow na gorąco.

Dawkowanie: 3-5g/kg farszu
32.002 EMU L-5 Opis: Wysokiej jakości emulgator do kiełbas, pasztetowych i pasztetów oraz parówek.

Dawkowanie: 5-7g/kg farszu
32.004 KUT MAXX C-5 Opis: Bezfosforanowy środek na bazie cytrynianów wspomagający kutrowanie ze środkami utrzymującymi świeżość i barwę, do farszow kielbasianych i blokowych. Do 30% uwodnienia.

Dawkowanie: 5g/kg farszu
32.005 KUT MAXX P-4 Opis: Środek wspomagający kutrowanie na bazie fosforanówutrzymujący świeżość i barwę do farszów i kiełbas. Do 40% uwodnienia.

Dawkowanie: 4g/kg farszu
32.006 KUT MAXX P-6 Opis: Środek wspomagający kutrowanie na bazie fosforanówutrzymujący świeżość i barwę do farszów i kiełbas. Do 50% uwodnienia.

Dawkowanie: 6g/kg farszu
32.018 KUTER MIX Opis: Ekonomiczny preparat wspomagający kutrowanie do farszów i kiełbas. Preparat zawiera fosforany. Polecany do wyrobów kutrowanych - homogenizowanych.

Dawkowanie: 3,5-4g/kg farszu
32.022 FRESH-MEAT Opis: Mieszanka przeznaczona do zastosowania w przemyśle spożywczym i zakładach przetwórstwa, do mięs surowych (rozdrobnionych, świeżo zmielonych) jako środek przedłużający trwałość - utrzymuje świeżość i barwę.

Dawkowanie: 2g/kg farszu (stosownie do przepisow)
33.002 AMCOGEL Opis: Preparat Karagenowy o wysokiej zdolności wiązania wody. Dzięki mieszaninie hydrokoloidów wykazuje dobre wiązanie solanki w wyrobie, co wpływa na lepsze związanie plastrów i poprawę krajalności.

Dawkowanie: wg uznania

następna