Mieszanki przyprawowe
Preparaty i dodatki funkcjonalne
Produkty Convenience i grillowe
Przyprawy naturalne
Oferta -> Preparaty i dodatki funkcjonalne
Znaleziono produktów: 39 | ||
12.088 | AM-15 | Opis: Ekstrakty przypraw podkreślające naturalny kolor mięsa peklowanego. Dawkowanie: 0,5 -1g farszu |
12.089 | COLOR C | Opis: Preparat barwiacy do kiełbas i pasztetów. Dawkowanie: 0,5 -1g farszu (stosownie do przepisów) |
32.001 | EMULFIX | Opis: Wysokiej jakości emulgator do wyrobów podrobowych, pasztetów, konserw, oparty na mono- i diglicerydach kwasów tłuszczowych. Do wyrobow na gorąco. Dawkowanie: 3-5g/kg farszu |
32.002 | EMU L-5 | Opis: Wysokiej jakości emulgator do kiełbas, pasztetowych i pasztetów oraz parówek. Dawkowanie: 5-7g/kg farszu |
32.004 | KUT MAXX C-5 | Opis: Bezfosforanowy środek na bazie cytrynianów wspomagający kutrowanie ze środkami utrzymującymi świeżość i barwę, do farszow kielbasianych i blokowych. Do 30% uwodnienia. Dawkowanie: 5g/kg farszu |
32.005 | KUT MAXX P-4 | Opis: Środek wspomagający kutrowanie na bazie fosforanówutrzymujący świeżość i barwę do farszów i kiełbas. Do 40% uwodnienia. Dawkowanie: 4g/kg farszu |
32.006 | KUT MAXX P-6 | Opis: Środek wspomagający kutrowanie na bazie fosforanówutrzymujący świeżość i barwę do farszów i kiełbas. Do 50% uwodnienia. Dawkowanie: 6g/kg farszu |
32.018 | KUTER MIX | Opis: Ekonomiczny preparat wspomagający kutrowanie do farszów i kiełbas. Preparat zawiera fosforany. Polecany do wyrobów kutrowanych - homogenizowanych. Dawkowanie: 3,5-4g/kg farszu |
32.022 | FRESH-MEAT | Opis: Mieszanka przeznaczona do zastosowania w przemyśle spożywczym i zakładach przetwórstwa, do mięs surowych (rozdrobnionych, świeżo zmielonych) jako środek przedłużający trwałość - utrzymuje świeżość i barwę. Dawkowanie: 2g/kg farszu (stosownie do przepisow) |
33.002 | AMCOGEL | Opis: Preparat Karagenowy o wysokiej zdolności wiązania wody. Dzięki mieszaninie hydrokoloidów wykazuje dobre wiązanie solanki w wyrobie, co wpływa na lepsze związanie plastrów i poprawę krajalności. Dawkowanie: wg uznania |